Sponsor een student

Naast het geven van geestelijk onderwijs vinden we het belangrijk dat de gelovigen van onze gemeente hun dagelijkse leven zo voorspoedig mogelijk kunnen leven. Door onze jongeren een studie aan te bieden, dragen we bij aan betere mogelijkheden in de toekomst. 

We hebben in de gemeente verschillende jongeren die een studie volgen, maar de financiële situatie is in alle gevallen zeer kwetsbaar. Hieronder zijn een paar voorbeelden geschetst van wat dit praktisch voor gevolgen kan hebben. 

 

Het komt vaak voor dat studenten onverwacht moeten stoppen doordat een nabij familielid ziek wordt en het geld eerst besteed moet worden voor de behandeling, aanschaf van medicijnen, etcetera. 

 

Als er al iemand is die regelmatig bijschiet, bijvoorbeeld een oom, ontstaat daardoor een afhankelijkheidsrelatie en het idee dat iemand nu alles moet doen wat de oom vraagt. Dat kan nog jaren duren en heeft in sommige gevallen zelfs gevolgen voor eventuele toekomstige kinderen. We zien helaas regelmatig dat afhankelijkheid misbruik in de hand werkt. 

 

Sponsor jij één van onze studenten?

We hebben momenteel 2 studenten voor wie we sponsors zoeken. Het gaat om jongeren die trouw betrokken zijn bij de gemeente. Wil je één van hen sponsoren, neem dan contact op met: doortjekoning@gmail.com

Mijn naam is Jian Marco, ik ben 20 jaar en net een aantal maanden geleden begonnen met mijn studie rechten. Ik heb voor deze studie gekozen omdat ik eraan bij wil dragen dat er in de maatschappij recht gedaan wordt zonder discriminatie, en onderscheid tussen rijk en arm. Ik heb nog vijvenhalf jaar studie voor de boeg.  

In de gemeente werk ik mee in het compassion project als secretaris en tijdens de diensten zorg ik voor de projectie van de powerpoint. 

In mijn vrije tijd speel ik graag een potje voetbal. 

Een Bijbelvers wat mij erg aanspreekt is: 

‘Laat niemand u minachten vanwege uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geest, in geloof en in reinheid.’

1Timotheüs 4:12

 

Wil je Jian Marco ondersteunen? Je kunt je bijdrage overmaken naar: 

IBAN: NL76 INGB 0000 8151 98 

t.n.v. NGW onder vermelding van project: 68.04 studenten Jian Marco

Mijn naam is Katheryn, maar iedereen noemt me Katy. Ik ben 22 jaar en woon samen met mijn jongere zus bij mijn oma. In december heb ik mijn verzorgende diploma gehaald. Het is mijn verlangen om de 4 jarige studie verpleegkunde te gaan doen. Omdat het behalen van mijn verzorgende diploma met economische problemen gepaard ging, is het voor mij niet mogelijk om verpleegkunde te gaan studeren zonder financiële ondersteuning. 

Graag wil ik tot zegen en hulp zijn voor mijn familie en naasten door middel van mijn beroep. Vaak kunnen mensen geen zorg betalen en ik ben bereid om hen in mijn vrije tijd op vrijwillige basis te helpen. Ook hoop ik op een redelijke economische toekomst door middel van mijn beroep, wat ook stabiliteit zou bieden. 

In de gemeente ben ik zondagschooljuf en tutor van de zesjarigen in het compassion project. Ook help ik mee in het jeugdwerk. 

Een Bijbelvers wat mij erg aanspreekt is: 

‘Bescherm je hart boven alles wat te behoeden is, want daaruit zijn de uitingen van het leven.’

Spreuken 4:23

Je kunt je bijdrage overmaken naar: 

IBAN: NL76 INGB 0000 8151 98 

t.n.v. NGW onder vermelding van project: 68.04 studenten Katy

Momenteel zit Katy in een tussenjaar voor haar heupoperatie. Haar sponsor heeft besloten haar toch te blijven ondersteunen, waarvoor we dankbaar zijn. Overige giften die binnenkomen zijn voor haar heupoperatie. 

Maandelijks streefbedrag: zeventig euro
57%
Maandelijks streefbedrag: zeventig euro
100%